Primarul Florea de la 5 și turcii lui Putin dau afară români și aduc somalezi

0
85

Prin atribuirea unui contract de aproape un miliard de lei către un grup turco-rus la începutul lunii mai, o firmă din subordinea Primăriei Sectorului 5 a fost lăsată fără obiect de activitate. Nimeni nu s-a gândit însă ce se va întâmpla cu cei aproximativ 200 de angajați. Cei mai mulți sunt “muncitori la mătură”, angajați pe salariul minim, 1.400 de lei net pe lună. Speriați că își pierd locul de muncă și singura sursă de trai, aceștia au protestat acum câteva zile în fața Primăriei Sectorului 5, scrie Libertatea.

Joi la prânz, pe 30 iulie, angajații AES au fost chemați la “garaj”, locul unde se semnează prezența și se țin utilajele companiei. “Ni s-a comunicat din partea domnului director că suntem preluați de o firmă turco-rusă. Să mergem la biroul central la primărie, să aflăm criteriile, să semnăm niște contracte”, au povestit câțiva muncitori. “Să ne dăm demisiile, apoi să ne facă alte contracte. Vă dați seama că nu suntem de acord să ne dăm demisia. Cine ne garantează că ne reangajează?”

“Ni s-a spus că domnul turc nu vrea să ia toți angajații, că dânșii au somalezi, că vine cu somalezi din țara lor, să muncească în România”. Muncitorii povestesc că li s-a mai spus că doar în jur de 60 de oameni urmează să fie păstrați, iar restul de 140-150 vor fi dați afară. 

La “garajul” AES a venit și “domnul turc”, povestesc muncitoarele. Este vorba de Mustafa Toprak, vicepreședintele Esta İnşaat, o companie turco-rusă, cu sediul la Moscova. Site-ul companiei se deschide cu un colaj în care apare de trei ori fotografia lui Vladimir Putin, mai scrie Libertatea.