spot_img
3.7 C
București
luni, noiembrie 25, 2024
AcasăALEGERI 2020Primarul din Târgoviște desființează starea de alertă: Se propune menținerea interdicției de...

Primarul din Târgoviște desființează starea de alertă: Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, dar se permite organizarea de întruniri electorale cu participarea a 50 de persoane, precum și prezența a 15 persoane în același timp, în interiorul secției de votare

-

Starea de alertă se prelungește. Era de așteptat.În textul însă al HOTĂRÂRII nr. 54 din 12.11.2020 privind „propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, există o serie de prevederi de natură fie să inducă in eroare, fie să acrediteze ideea potrivit căreia cei care au gândit proiectul de hotărâre au serioase dificultăți in a elabora un act normativ în concordanță nu numai cu normele elementare de tehnică legislativă, dar si cu logica, scrie pe facebook primarul PSD din Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

- Reclama -

ARGUMENTELE PRIMARULUI:

- Advertisement -

Astfel:

🛑– se propune aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului. Prin urmare, Ziua Națională va fi sărbătorită numai in marile orașe și fără participarea publicului, dar vor fi organizate 18.749 de secții de votare în interiorul cărora vor sta timp de 14 -16 ore cel puțin cei 10 membri ai biroului electoral al secției de votare. Total, cel puțin 187.490 de persoane, plus alegătorii.🛑 – se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, dar se permite organizarea de întruniri electorale cu participarea a 50 de persoane, precum și prezența a 15 persoane în același timp, în interiorul secției de votare.🛑 – se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. Fata de interdicția prezentată, imi este greu să imi dau seama cum în cazul unui salon, unui cămin cultural sau a unei săli putem discuta de spațiu deschis și care este rațiunea acestei prevederi.🛑 – se propune menținerea suspendării activității pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, deși există un act normativ aprobat de Parlament prin care s-a stabilit redeschiderea piețelor agroalimentare, iar în interiorul centrelor comerciale activitatea este permisă, cu excepția locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, barurilor, cluburilor și discotecilor. ‼️ Prin urmare, fără a putea sărbători Ziua Națională, cu aproximativ 10.000 de persoane infectate zilnic, cu școli și piețe închise, fără a putea organiza nici măcar evenimentele private, suntem liberi să mergem să votăm, într-o încăpere în care se află încă aproximativ 15 persoane, având chiar privilegiul de a ne aplica singuri timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img