Sprijinirea județului Caraș-Severin în privința dezvoltării turistice pare singura modalitate de aplanare a conflictului dintre primarul din Moldova Nouă Adrian Torma și reprezentanții Parcului Natural Porțile de Fier, întrucât fructificarea zonei Clisurii Dunării nu înseamnă doar județul Mehedinți, acolo unde lucrurile s-au dezvoltat haotic, tocmai datorită complicității Parcului, atrage atenția edilul Torma citat de Express de Banat.
Apariția unui sat de vacanță ecologic în zona Insulei Ostrov, pe o suprafață de 55 de hectare, a fost principalul motiv al replicilor tăioase dintre șeful administrației publice locale de la malul Dunării și directorul Parcului Natural Porțile de Fier, Marian Jiplea, cel dintâi caracterizându-l pe directorul Parcului ca fiind un fel de „Hopa Mitică-Gică Contra” tocmai datorită faptului că a hrănit orgoliile unora și i-a dezavantajat pe ceilalți.
„Faptul că Parcul Natural Porțile de Fier este 80% în Caraș-Severin, dar are sediul în Oltenia, creează o stare de disconfort. Noi, în Ostrov, unde zona e nisipoasă, unde nu ai niciun fel de animal pentru că nici caii nu mai vin deoarece nu au ce să mănânce, nu putem dezvolta nimic. Nu putem organiza un pescuit sportiv în cele două lacuri care se întind pe o suprafață de 200 de hectare, chiar dacă ne mor peștii de bătrânețe. Eu am mai spus-o, în glumă: ăia sunt pești rock, acestora crescându-le și părul și barba pentru că nimeni nu se-ngrijește de ei. Pe când, în zona Dubova-Eșelnița, unde dudele de canalizare, cu toate dejecțiile merg în Dunăre, acolo nimeni nu are nimic de obiectat.”, a ținut să evidențieze primarul social-democrat.