spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăAnalizePrimarul din Băile Tușnad: Urșii care mănâncă din gunoi au probleme genetice

Primarul din Băile Tușnad: Urșii care mănâncă din gunoi au probleme genetice

-

Împușcarea urșilor nu este primordială, declară la RFI primarul din Băile Tușnad, Butyka Zsolt. El spune că OUG privind intervenția în cazul apariției de urși în localități este importantă pentru siguranța cetățenilor.

- Reclama -

OUG privind intervenția în cazul aparițiilor de urși în localități a fost aprobată recent de Guvern. Documentul prevede intervenții în etape, care pot merge de la alungarea animalului, până la relocarea și chiar împușcarea lui, în funcție de gravitatea situației.

Primarul din Băile Tușnad, Butyka Zsolt, spune că OUG privind urșii este importantă pentru siguranța oamenilor: ”Pentru siguranța cetățeanului e foarte importantă Ordonanța aceasta. Eu cred că nimeni nu vrea împușcarea urșilor, adică nu e primordială împușcarea. Duminică și luni noaptea, am prins ursoaica cu trei pui, care a spart deja 74 de case și pur și simplu noi am cerut relocarea, adică noi nu vrem să împușcăm urșii. Ideea e ca turiștii și cetățenii orașului să fie în siguranță”.

Butyka Zsolt precizează că există garduri electrice în mai mult de jumătate din Băile Tușnad: ”În 60% în oraș există garduri electrice și la restaurante și la pensiuni, deja am ajuns și la hoteluri”.

Întrebat de ce nu par să funcționeze gardurile electrice, primarul a răspuns: ”Pot să funcționeze, ideea e că după părerea noastră, urșii care deja au crescut în gunoi, adică mănâncă din gunoi și au crescut în oraș au probleme geneticale. Ei fac orice ca să treacă peste gardurile electrice, chiar dacă sunt electrocutați, mai încearcă, mai încearcă, până când pot să treacă”.

Întrebat dacă a văzut asemenea cazuri, Butyka Zsolt a răspuns: ”Am avut caz la camping, când a tras o bucată de lemn pe gardul electric și a intrat. La multe case. Când a fost la mine și eu am gard electric și a stat 51 de minute la mine în garaj”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...