spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizePrimăria din München, furibundă după decizia UEFA privind interzicerea culorilor LGBT la...

Primăria din München, furibundă după decizia UEFA privind interzicerea culorilor LGBT la meciul Germania-Ungaria

-

Municipalitatea din Munchen va ilumina în culorile curcubeului mai multe clădiri din oraş după decizia ”ruşinoasă” a UEFA de a interzice aceste culori pe stadionul din metropola bavareză, unde miercuri va avea loc meciul dintre Germania şi Ungaria, în cadrul grupei F la EURO 2020, scrie AFP conform Agerpred.

- Reclama -

”Noi, în Munchen, nu vom fi în niciun fel împiedicaţi să trimitem un semnal clar Ungariei şi lumii privind discriminarea homosexualilor”, a declarat primarul Dieter Reiter, anunţând că sediul primăriei, un turn şi o fabrică de lângă Allianz Arena vor fi astfel iluminate.

”Mi se pare ruşinos că UEFA ne interzice, aici, la Munchen, să trimitem un semnal pentru toleranţă, respect şi solidaritate cu cei din comunitatea LGBT. Se invocă politica, dar gestul nu este unul politic ci un semnal transmis umanităţii”, a adăugat edilul.

Aşa cum se ştie, Ungaria a catalogat marţi drept o ”decizie bună” a UEFA respingerea propunerii ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului (specifice comunităţii LGBT) la meciul dintre Germania şi Ungaria de miercuri, scrie AFP, care-l citează pe ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...