spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizePrimar italian în greva foamei protestează împotriva faptului că doar cei vaccinaţi...

Primar italian în greva foamei protestează împotriva faptului că doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot veni în Sicilia

-

Primarul oraşului italian Messina a intrat în greva foamei, ca protest împotriva măsurilor de combatere a coronavirusului luate de guvernul de la Roma, informează marţi dpa și Agerpres.

Cateno De Luca a ridicat deja un cort în portul oraşului sicilian şi doarme acolo din weekend.

Intenţia lui este să blocheze simbolic Strâmtoarea Messina dintre Sicilia şi peninsula italiană.

Primarul este împotriva regulii care prevede că doar cei vaccinaţi sau convalescenţii pot veni pe insula din Mediterana sau pleca de acolo cu feribotul sau avionul. Doar persoanele respective au acces şi în hoteluri, centre de congrese, restaurante, instalaţii de teleschi şi mijloace de transport locale sau pe distanţe lungi.

Aproape 80% din populaţia Italiei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului.

De Luca, în vârstă de 49 de ani, a început greva foamei marţi dimineaţa. El susţine că statul „ţine prizonieră” Sicilia şi şi-a depus luni demisia din funcţie, începând din februarie.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...