spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizePrimar: În momentul de față, noi nu știm cine va asigura măștile,...

Primar: În momentul de față, noi nu știm cine va asigura măștile, pentru că vorbim în mod legal de probabil două măști pe zi de copil

-

Începerea anului școlar pune presiune pe autoritățile locale. Acestea trebuie să doteze unitățile de învățământ cu materiale dezinfectante, panouri de plexiglas și măști de protecție, pentru ca elevii și profesorii să revină la cursuri în siguranță, pe fondul pandemiei Covid-19.Problema e că unele primării nu au destui bani pentru a finanța toate aceste măsuri, pentru că bugetele lor au fost afectate de criza Covid-19 apărută în primăvară. Iată ce declară la RFI primarul comunei Peștera, din județul Constanța, Marius-Liviu Petre.

- Reclama -

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va deconta cheltuielile autorităților locale legate de începerea școlii în siguranță.

Marius-Liviu Petre se plânge însă că există prea multe incertitudini legate de noul an școlar: ”Suntem într-o foarte mare incertitudine cu privire la normele emise de către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Este foarte neclar în primul rând cum se vor desfășura aceste cursuri, dacă se vor putea desfășura cu 15 elevi în clasă sau cu 20, care va fi distanțarea, cum vom putea asigura această distanțare, dacă elevii vor trebui să poarte măști obligatoriu sau nu, dar mai presus de toate, este vorba de asigurarea finanțării”.

”În momentul de față, toate unitățile administrativ-teritoriale din toată țara, nu este doar cazul meu, au avut cheltuieli foarte mari pe parcursul acestui an sau mai precis din martie până în prezent, având în vedere situația legată de Covid. Până în momentul de față, noi nu am primit absolut nici un ban de la nici o instituție a statului, recte de la Prefectură și Guvern, în legătură cu acest aspect. Bugetele evident sunt foarte afectate, având în vedere că și încasările au scăzut foarte mult. În momentul de față, noi nu știm cine va asigura măștile, pentru că vorbim în mod legal de probabil două măști pe zi de copil. Suntem o unitate de învățământ poate nu foarte mare, cu patru sute și ceva de copii, aproape cinci sute. Cinci sute ori doi înseamnă o mie de măști pe zi, aproximativ 20 de mii de măști pe lună. Sunt costuri foarte mari, pe care dacă le extrapolăm la un întreg an școlar, e posibil să nu putem face față”, spune primarul comunei Peștera.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...