spot_img
14 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAnalizePrimar german, șocat de cum sunt tratați românii din abatorul din Höfen...

Primar german, șocat de cum sunt tratați românii din abatorul din Höfen care se infectează pe capete cu coronavirus: A FOST FATAL

-

Tot mai mulţi muncitori români continuă să se infecteze cu coronavirus peste hotare. La un abator din Germania, din localitatea Höfen, zeci de români au luat virusul şi, pentru că trăiesc în apartamente supraaglomerate, alţi conaţionali riscă acum să se îmbolnăvească, scrie Ziarul Românesc din Germania.

Într-un interviu pentru Focus, primarul localităţii, Heiko Stieringer, susţine că românii sunt cei mai vulnerabili în contextul epidemiei de coronavirus. Deja 28 dintre cei 80 de români care trăiesc înghesuiţi în şapte apartamente au fost confirmaţi pozitiv, a informat edilul german.

- Advertisement -

Abatorul nu a vrut să spună unde locuiesc românii

Toate cazurile au fost înregistrate începând cu 15 martie, dar numărul cazurilor a explodat din 15 aprilie. Grav este faptul că, spune edilul german, abatorul Müller, la care lucrează muncitorii români a refuzat să le dea autorităţilor locale informaţii despre muncitorii români şi adresele unde aceştia locuiesc.

„A fost fatal faptul că cei de la Müller nu au răspuns la solicitarea mea de a ne spune unde stau exact angajaţii români. Deoarece dacă doriţi să consultaţi poliţia şi biroul de reglementare, dacă muncitorii infectaţi respectă regulile de carantină, trebuie să ştiţi în mod evident şi unde locuiesc. Abia după o săptămână, când administraţia raională din Calw a ameninţat cu o penalitate de 10.000 de euro, conducerea fabricii a dat adresele românilor infectaţi. Şi ceea ce am aflat ulterior a fost dezarmant în contextul crizei Corona”, a relatat edilul.  

- Advertisement -

„Am descoperit că 16 români erau înghesuiţi într-un apartament cu 2 camere, în care statistic doar 5,5 metri pătraţi de locuinţă erau disponibili pentru fiecare rezident. De asemenea, a ieşit la iveală faptul că proprietarul apartamentelor nu ştia nimic despre această suprapopulare incredibilă, deoarece angajase un subcontractant. Apoi, cei din oraş s-au înfuriat pe şefii abatorului, care este un angajator important în regiune, dar, care evident se îmbogăţeşte în deserviciul lucrătorilor străini ieftini – şi, în acelaşi timp, în detrimentul sănătăţii populaţiei”, a punctat Heiko Stieringer.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img