spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăhighlightPrima reactie a FMI dupa ce parlamentarii si-au marit pensiile. "Privim cu...

Prima reactie a FMI dupa ce parlamentarii si-au marit pensiile. „Privim cu ingrijorare reluarea acestor privilegii”

-

Reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, Guillermo Tolosa, a comentat recenta lege trecuta prin Parlament care le va acorda alesilor dreptul la pensii speciale.

- Reclama -

„In trecut, pensiile speciale devenisera o povara fiscala pentru Romania. Abolirea acestor regimuri acum mai bine de 4 ani a fost un pas important catre a reda sustenabilitatea sistemului de pensii. Privim reluarea graduala a acestor privilegii cu ingrijorare, ce pot compromite reforme care au ajutat imbunatatirea finantelor publice”, a transmis Guillermo Tolosa, conform Pro Tv.

Initiat de 255 de parlamentari, multi in prag de pensionare, proiectul votat marti modifica statutul senatorilor si deputatilor si le suplimenteaza considerabil veniturile alesilor.

Potrivit noului statut, un parlamentar cu un singur mandat va mai primi la pensie 1600 de lei, unul care a activitat in doua legislaturi, 3100 de lei, iar de la trei sau mai multe mandate, aproximativ 4400 de lei.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...