spot_img
21.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizePrima Doamnă a SUA, Jill Biden, i-a comparat pe hispanici cu "tacos", mâncarea...

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, i-a comparat pe hispanici cu „tacos”, mâncarea mexicană

-

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, şi-a cerut scuze marţi după ce a folosit o formulare neinspirată prin care i-a comparat pe hispanici cu „tacos”, mâncarea mexicană, informează AFP.

- Reclama -

„Prima Doamnă îşi cere scuze, cuvintele sale doreau doar să exprime admiraţia şi dragostea sa sinceră pentru comunitatea latino”, a explicat pe Twitter purtătorul de cuvânt a Primei Doamne a SUA, Michael LaRosa.

Într-un discurs susţinut luni în Texas, soţia preşedintelui american a lăudat „diversitatea” populaţiei americane de origine hispanică, „la fel de diferită ca ‘bodegas’ din Bronx, la fel de frumoasă ca florile din Miami, la fel de unică precum ‘tacos’ de la micul dejun în San Antonio”.

Pe lângă comparaţia cu „tacos” (mâncare tradiţională mexicană care constă din mici tortilla pe bază de porumb sau grâu, în care se pun diverse umpluturi şi care se pliază apoi, pentru a fi mâncate cu mâna, n.r.), care a stârnit imediat reacţii de respingere, Jill Biden a pronunţat greşit şi cuvântul „bodegas”.

„Nu suntem tacos”, a reacţionat Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor Hispanici, cu sediul la Washington. „Nu ne reduceţi la stereotipuri”, a adăugat asociaţia.

Numeroşi deputaţi conservatori au criticat-o pe Jill Biden, apreciind că mass-media progresiste s-ar fi dezlănţuit dacă o astfel de gafă ar fi venit din tabăra republicană.

„Nu este de mirare că hispanicii fug din Partidul Democrat!”, a comentat Andy Biggs, deputat din statul Arizona.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img