spot_img
24.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăDezvaluiriPrietenul poliţistului pedofil e consilierul lui Carmen Dan

Prietenul poliţistului pedofil e consilierul lui Carmen Dan

-

„Știam că va fi schimbat Despescu (n.red-şeful Poliţiei Române) după ce a ieșit ieri Dragnea cu o declarație politică”, a declarat şeful sindicatului politiştilor, Dumitru Coarnă. El consideră că Despescu a condus Poliția în perioada în care agresorul a fost prins, asta spre deosebire de predecesorii săi care nu au rezolvat mai vechile cazuri în care a fost implicat polițistul agresor acuzat de pedofilie.

- Reclama -

„Unii dintre ei au fost protejații lui Dragnea și Carmen Dan”, a spus Coarnă, dând exemplul fostului secretar de stat Cornel Ciocoiu. „Există mult subiectivism”, spune Coarnă, „Ne punem acoliții în funcție”.

Șeful sindicatului polițiștilor aruncă însă o bombă: lângă Carmen Dan e un consilier care îl cunoștea foarte bine pe agresor, era „prieten cu agresorul”.

Este vorba de Valentin Riciu (foto), care a lucrat peste 25 de ani ca agent la Brigada Poliției Rutiere a Capitalei, angajat cu multă publicitate în funcția de consilier al ministrului deoarece „cunoaște foarte bine nevoile politistilor, dar și problemele cu care se confruntă în activitatea zilnică”, transmitea la vremea respectivă MAI.

„Când a apărut fotografia agresorului în mass media, cum de nu l-a recunoscut consilierul ministrului?„, întreabă Dumitru Coarnă.

UPDATE- REPLICA CONSILIERULUI

„Sunt consilier pe domeniul sindical şi dialogul ministrului Afacerilor Interne cu personalul ministerului. M-au oripilat şi pe mine faptele colegului nostru, descoperit a fi pedofil. Cu atât mai mult că ele se întind pe un număr mare de ani. Mă surprinde, totodată, că atunci când doamna ministru a făcut publice mai multe decizii radicale contra neregulilor din sistem, în loc să văd asumări şi implicări ale şefilor, am văzut o adâncă linişte. Culmea, singura voce energică a fost un atac împotriva mea, a consilierului pe probleme sindicale. Asta este penibil! Se ştie că liderul sindical într-o unitate de poliţie are, firesc, numeroase discuţii personale cu membrii sindicatului. Este evident că poliţistul – pedofil nu avea probleme şi conflicte de muncă, el avea, cu prioritate, alte probleme şi nu avea de ce să solicite discuţii sindicale, iar relaţiile colegiale cu interes sindical sunt evident calme, constructive. Dar nu au de ce să devină prieteneşti. Astfel, în atmosfera acestor zile, ‘descoperirea’ unei relaţii de prietenie tocmai cu poliţistul – pedofil este ridicolă, sau, poate cu o precisă intenţie”, declară Vali Riciu.

Vali Riciu consideră că prezentarea unei false legături între el şi poliţistul acuzat de pedofilie este o încercare de a submina dialogul dintre sindicate şi ministrul Carmen Dan.

Eugen Stan, poliţistul acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală, a fost adus, marţi, cu duba, la Judecătoria Sectorului 6. Magistraţii urmează să discute cererea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Eugen Stan, agent al Brigăzii de Poliţie Rutieră şi şoferul lui Emanuel Vornicu, a fost depistat ca fiind autorul unor fapte de agresiune sexuală asupra a doi minori. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că la percheziţii au fost găsite hainele pe care bărbatul suspectat de fapte de pedofilie le-a purtat în ziua în care în care a agresat sexual doi minori într-un lift. Acesta va fi testat psihiatric.

Bărbatul este acuzat de trei fapte de agresiune sexuală. Este vorba despre două fapte comise la începutul acestui an, când doi minori, fraţi, au fost agresaţi în liftul unui bloc din Drumul Taberei, scenele fiind suprinse de camerele de supraveghere.

Presupusul politist pedofil ar putea fi implicat in alte fapte de agresiune sexuala, ce dateaza din anul 2009 si pana acum, potrivit Digi 24.  Anchetatorii verifica dosare de agresiune sexuala ramase cu autor necunoscut pentru a vedea daca nu cumva unele indicii si probe ii conduc acum tot catre presupusul pedofil, care lucra in Politie si care a fost retinut luni, la patru zile dupa ce fusese filmat agresand sexual doi minori intr-un lift din Drumul Taberei.

Cele 15 cazuri sunt dosare in care, cel putin pana in acest moment, se potrivesc destul de mult indiciile si semnalmentele cu cele ale lui Eugen Stan. Anchetatorii vor insa sa verifice temeinic probele, inainte de a formula oficial acuzatii.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...