Prezență masivă la mitingul PSD-ALDE: Estimările variază între 130.000 și peste 200.000

0
122

Sute de mii de oameni se află sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, unde, la ora 20,00, este programat să înceapă mitingul organizat de Partidul Social Democrat „împotriva abuzurilor”.

Estimările variază între 100.000 și peste 200.000 în funcție de sursă.

Antena 3 vorbește de sute de mii de participanți, G4 Media condus de Dan Tăpălagă anunță peste 200.000.

Agerpres anunță peste 150.000. Digi 24 vorbește de 130.000, Hotnews de peste 150.000.

Liderii Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului şi mai mulţi parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul „împotriva abuzurilor”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul „împotriva abuzurilor”.

El este însoţit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Timp de mai multe minute, preşedintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piaţa Victoriei, participanţii la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susţinere.

Alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află premierul Viorica Dăncilă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, miniştrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Rovana Plumb, precum şi parlamentari.

Participanţii la miting, îmbrăcaţi cu bluze de culoare albă, flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României, lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei.

Oamenii sunt împărţiţi, în piaţă, în funcţie de judeţul de unde au venit.

La miting sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE.

În jurul clădirii Guvernului se află un dispozitiv de jandarmi, maşini de Pompieri, maşini SMURD de multiple victime, precum şi echipaje de prim-ajutor.Pe plasmele mari amplasate în Piaţă este scris „Jos statul de drept!”, „Macovei o să ţi-o iei!”, „Stop proceselor staliniste!”, „Run Codruţa, run!”, „Iohhanel. România lucrăturii bine făcute”, „Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră”.

Manifestanţii se întind şi pe bulevardele care dau în Piaţa Victoriei – Kiseleff şi Aviatorilor.

19.20 Aproximativ 100 de protestatari #rezist au încercat să intre în Piaţa Victoriei

În jur de 100 de de protestatari #rezist au încercat să pătrundă în Piaţa Victoriei, acolo unde în mai puţin de o oră va începe mitingul PSD şi unde se află zeci de mii de persoane.

Aproximativ 100 de protestatari # rezist au încercat să pătrundă în Piaţa Victorie, unde va începe mitingul PSD.

Jandarmii au intervenit pentru a îi împiedica să participe la manifestarea organizată de Social Democraţi.

Protestatarii scandează „Jandarmeria apără hoţia”, „Jos dictatura!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”.

Ei sunt conduşi de jandarmi pe Calea Victoriei, pentru a îi îndepărta de manifestanţii PSD