spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizePrețurile în Spania explodează. Familiile din Spania ar putea cheltui numai pentru...

Prețurile în Spania explodează. Familiile din Spania ar putea cheltui numai pentru alimente, 500 euro mai mult comparativ cu anul trecut

-

Uleiul de măsline și de floarea soarelui s-au scumpit cu 50%. Scumpirile au accelerat ritmul în ultimele săptămâni și este de așteptat să continue în următoarele luni. Consecințele exploziei prețului la energie se văd deja în coșurile de cumpărături, la supermarket. Prețurile alimentelor de pe rafturi au crescut cu o medie de 9,4% în ultimul an, dar și-au accelerat creșterea în ultimele săptămâni, potrivit Observatorului prețurilor OCU.

- Reclama -

Mai exact, 84% din cele 156 de produse analizate s-au scumpit. Pentru numai 16% dintre ele prețul a scăzut. Acestea vizează în principal produse de igienă și farmaceutice, transmite Ziarul Românesc din Spania

Pe baza datelor din studiul asociației de consumatori OCU, produsele pentru care prețurile au explodat au fost uleiul de măsline (53,6%) și uleiul de floarea soarelui (49,3%). 

Cu 49,1 % a crescut și un produs nealimentar, dar de nelipsit în bucătărie, și anume detergentul pentru spălat vase de mână. margarina a avut o creștere de preț semnificativă, de 41,5%.

Au crescut și alte produse de bază precum laptele de marcă privată, care a crescut cu 14,6%; Ouăle s-au scumpit cu 14,5%, puiul cu 7,5% și pâinea feliată cu 5,9%, informează abc.es.

Produsele din coșul cu alimente s-au scumpit excesiv în ultimele săptămâni în Spania. 

Mai mult de jumătate din scumpire este cauzată de aceste evenimente. Din păcate, este de așteptat ca scumpirile să continue în lunile următoare. 

Conform calculelor, dacă anul va continua așa, în 2022 familiile din Spania ar putea cheltui numai pentru alimente, 500 euro mai mult comparativ cu anul trecut.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...