spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizePrețurile imobiliarelor din Germania s-au prăbușit

Prețurile imobiliarelor din Germania s-au prăbușit

-

Prețurile proprietăților rezidențiale din Germania au scăzut într-un ritm record în al doilea trimestru. Din aprilie până în iunie, acestea au scăzut în medie cu 9,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum a anunțat Oficiul Federal de Statistică. Este cea mai mare cădere de când exista statistica acestor prețuri, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Comparativ cu primul trimestru din 2023, proprietățile rezidențiale au fost cu 1,5 la sută mai ieftine, dar scăderea a fost mai mică decât în ​​cele două trimestre precedente de minus 2,9 la sută și minus 5,1 la sută. Motivul cheie al scăderii prețurilor de achiziție este probabil să fie cererea mai scăzută ca urmare a costurilor de finanțare crescute și a inflației persistente ridicate.

Scăderi semnificative ale prețurilor au fost înregistrate atât în ​​orașe, cât și în regiunile rurale. Cu toate acestea, tendința descendentă a fost mai puternică în orașe. Au fost scăderi mari de preț față de același trimestru al anului trecut în primele 7 metropole (Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt pe Main, Stuttgart și Düsseldorf). Aici prețurile la casele unifamiliale și bifamiliale au scăzut cu 12,6 la sută, iar pentru apartamente trebuia plătit cu 9,8 la sută mai puțin decât cu un an înainte.

„Scăderile au fost cele mai mici în districtele rurale slab populate”, au spus statisticienii. Aici, apartamentele au fost cu 7,0 la sută mai ieftine decât în ​​al doilea trimestru al anului 2022, în timp ce casele uni sau pentru două familii au costat chiar și 8,1 la sută mai puțin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img