Uncia de aur a atins miercuri cea mai ridicată valoare din ultima lună, după ce incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA i-a determinat pe investitori să se îndrepte spre activele sigure cum este aurul, transmite Reuters.

Pe piața spot, uncia de aur a atins un maxim de 1.304,72 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 4 octombrie. Pe piața din SUA, cotațiile futures la aur cu livrare în luna decembrie au urcat până la 1.306,10 dolari.

Îmbunătățirea șanselor republicanului Donald Trump în cursa pentru Casa Albă i-a făcut pe traderi să revină asupra pariurilor referitoare la o victorie sigură a candidatului democrat Hillary Clinton. În eventualitatea unei victorii a lui Donald Trump, Davis Hall de la Indosuez Wealth Management susține că “va exista incertitudine la nivelul Rezervei Federale, este posibil să nu fie majorate dobânzile, să vedem o creștere economică mai mică și o deflație mai mare. Este ca și cum ai bifa nouă din zece motive care duc la creșterea prețului aurului”.

Un sondaj realizat de ABC News/Washington Post susține că Donald Trump are un avans de un punct față de Hillary Clinton în timp ce un sondaj derulat de Bloomberg arată un ușor avans pentru Hillary Clinton.

În plus, piețele așteaptă publicarea comunicatului de la finalul ședinței de politică monetară de la Rezerva Federală, pentru semnale cu privire la momentul următoarei majorări a costului creditului. “Șansele ca dobânzile să fie majorate astăzi sunt foarte mici. Ceea ce va fi urmărit cu atenție este comunicatul de presă pentru indicii cu privire la șansele unei majorări la reuniunea din decembrie”, susțin analiștii de la firma de brokeraj Marex Spectron.

Aurul este sensibil la majorarea dobânzilor, care crește costurile pentru activele care nu oferă randamente cum este metalul galben și de asemenea dă un impuls dolarului american, ceea ce face aurul mai scump pentru cei care au alte monede.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?