Prețul petrolului ar putea crește cu 10 dolari după atacurile din Arabia Saudită

0
26

Preţurile petrolului ar putea creşte cu până la 10 dolari pe baril după mai multe atacuri cu drone care au avut loc sâmbătă împotriva unităţi majore de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită, care au obligat regatul să reducă producţia la jumătate, relatează CNBC conform News.ro.

Analişti şi traderi intervievaţi de CNBC au declarat că impactul atacurilor asupra preţurilor petrolului ar putea fi evaluat cu un număr de două cifre.

”Este o mare problemă. De teamă de ce e mai rău, piaţa va deschide în creştere cu 5-10 dolari pe baril, duminică seara. Asta înseamnă 12-25 de cenţi în plus pentru un galon de benzină”, a spus Andrew Lipow, preşedinte la Lipow Oil Associates.

Luând în considerare implicaţiile atacurului direct împotriva acestei unităţi de producţie saudite, estimez un impact de cel puţin 5 dolari asupra preţurilor, cu potenţialul de a fi mult, mult mai mare”, a declarat Kyle Cooper, director pentru cercetări la IAF Advisors.

Roberto Friendlander, director pentru tranzacţii cu energie la Seaport, a spus că, în funcţie de momentul reluării producţiei, preţurile petrolului ar  putea creşte cu 10 dolari pe baril.