spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizePrețul Acordului între Vatican și Beijing

Prețul Acordului între Vatican și Beijing

-

Acordul între Vatican și Beijing îi unifică pe catolicii din Regatul Mijlociu și încheie o criză care durează din 1957. Dar, cu ce preț? Aceasta este întrebarea pe care și-o pune revista franceză Le Point conform RFI:

Acordul semnat sâmbătă la Beijing pune capăt crizei dintre Biserica Patriotică, susținută de Partidul Comunist Chinez și Biserica subterană, loială Romei.

Vaticanul a recunoscut opt ​​episcopi chinezi, inclusiv unul post-mortem, care fuseseră numiți de la Beijing, fără aprobarea Sfântului Scaun, și anterior excomunicați de Roma. De asemenea, textul prevede că următorii episcopi vor fi numiți de Papă, dar dintr-o listă prezentată de autoritățile chineze.

Și care e prețul? Guvernul chinez a limitat, în ultimii ani, libertatea catolicilor. Mii de biserici subterane au fost distruse, iar crucile au dispărut din spații publice, în timp ce steagul chinez este plasat în sanctuarele Bisericii Patriotice.

Minorii nu au dreptul să participe nici măcar la liturghiile Bisericii Patriotice. Biblia nu mai este disponibilă pe Internet. Mulți preoți și episcopi credincioși Romei au fost arestați. Și nimic nu indică faptul că Beijingul este hotărât să slăbească șurubul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img