spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăActualitatePretextul găsit de ucrainieni să desființeze localități majoritar românești

Pretextul găsit de ucrainieni să desființeze localități majoritar românești

-

În regiunea Cernăuți, numărul comunităților ar putea fi reduse: cele care nu dispun de fonduri pentru dezvoltare ar putea fi comasate cu comunitățile financiar viabile. Momentul exact al comasării comunităților este necunoscut, însă acest lucru este prevăzut în legea privind autoguvernarea locală, transmite BucPress din Cernăuți.

În primul rând riscă să fie comasate comunitățile mici din regiune, cu o populație de până la 5.000 de locuitori, a declarat într-un interviu pentru UA:Suspilne Igor Babiuc, expert în autoguvernarea locală.

- Advertisement -

„Legile privind autoguvernarea locală și comasarea voluntară a comunităților stipulează că acest proces este continuu. Astfel, comunitățile și autoritățile trebuie să preia funcția de coordonare pentru a continua să se asocieze în cazul în care comunitățile nu sunt viabile”, spune Babiuc.

În comunitățile financiar neviabile, veniturile bugetare reprezintă mai puțin de 25%, iar fondurile pentru dezvoltare lipsesc. Există zece astfel de comunități în regiune, a declarat anterior directoarea departamentului financiar al regiunii, Angela Diakova. Printre acestea se numără comunele Rucșin, Ust-Putila, Carapciu, Kameanți, Banilă, Coneatin, Crasna, Suceveni, Ciudei și Pătrăuți (n.r: ultimele patru fiind populate preponderent de etnici români).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img