spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriPresupusul plagiat al lui Kovesi, pista americană

Presupusul plagiat al lui Kovesi, pista americană

-

Intre pasajele indicate de Grupul de Investigatii Politice şi Miliţia Spirituală ca fiind plagiate in teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi „se afla si un fragment dintr-o carte scrisa de tata acum doua decenii”, a scris pe Facebook profesorul romano-american Bogdan Suceava, care preda la California State University, Fullerton.

- Reclama -

„Pacat că nu mai e el aici sa amuzam puțin impreuna… Astfel, asertiunea ca cititorul nostru e stapanul nostru capata in lumina acestor teze o noua semnificatie…”, a mai scris acesta.

Bogdan Suceava este matematician, jurnalist si scriitor, care si-a obtinut doctoratul in matematica la Universitatea Michigan in 2002, dupa care a fost angajat ca profesor de matermatica la California State University, Fullerton.

Profesorul Suceava a facut referire in comentariul sau la fragmentul ce ar fi fost copiat de Laura Codruta Kovesi din cartea “Ion Suceava si Florian Coman – Criminalitatea si organizatiile internationale, Ed. Romcartexim, Bucuresti, 1997, pag. 13”:«Pe de alta parte sunt unele infractiuni care prezinta un grad de periculozitate deosebit si chiar daca ele se comit in cadrul dreptului penal intern (deci persoana comite o infractiune de acest gen pe teritoriul statului al carui cetatean este) totusi avand in vedere posibila “expansiune internationala” a cazului respectiv, statele sunt interesate de o cooperare in vederea reprimarii. Astfel de situatii sunt determinate de infractiunile privind terorismul, traficul de droguri, falsul de moneda etc., infractiuni care sunt incriminate in legislatiile tuturor tarilor si care necesita pentru prevenirea si combaterea lor, concentrarea eforturilor mai multor state dintr-o anumita regiune geografica sau din zone diferite, determinate conjuctural.»

După acest anunţ pe facebook, Bogdan Suceava a revenit cu precizari: Dragi prieteni, am primit mesaje din partea a patru echipe jurnalistice, care studiază independent acuzațiile de plagiat ale unei teze de doctorat din România. Nu sunt în măsură să confirm eu dacă e plagiat sau nu, și nu voi face asta. Nu am cartea tatălui meu la mine, cea din 1997, ca să verific pe text. Afirmația mea se bazează pe citarea din articolul discutat mai jos (n.red-prezentat mai sus). O verificare a pasajelor pe textele sursă ar fi necesară, pentru o argumentație completă. Asta poate face cineva care are documentele. Vă rog nu-mi atribuiți afirmații pe care nu le-am făcut, altfel voi reveni cu precizări. Nu e grav, dar poate deveni precis, ceea ce pentru un jurnalist ar trebui să bucure.

In 2012, Grupul de Investigatii Politice şi Miliţia Spirituală a dezvaluit in premiera ca multiple sectiuni din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi ar fi plagiate.

Un articol integral cu fragmentele presupus a fi plagiate din teza Laurei Codruta Kovesi (AICI)

Ulterior acestei dezvaluiri, Consiliul National de Etica s-a sesizat si a constatat ca teza Laurei Codruta Kovesi nu e plagiata.

Pe data de 27 septembrie 2016 Sebastian Ghita a facut un autodenunt la Parchetul General in care a dezvaluit implicarea pe care el si alti “demnitari” din stat au avut-o pentru in 2012 pentru a “maslui” raportul Consiliului National de Etica si acoperi faptul ca doctoratul Laurei Codruta Kovesi ar contine sectiuni plagiate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img