spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePreședinția Bulgariei către Olanda: Tolerează standardele duble în Europa. Țările de Jos...

Președinția Bulgariei către Olanda: Tolerează standardele duble în Europa. Țările de Jos au oferit cel mai bun cadou de Crăciun tuturor euroscepticilor, partidelor populiste din Europa şi celor care nu doresc o Europă puternică

-

Vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, a criticat decizia Guvernului olandez de a bloca admiterea Bulgariei în Spaţiul Schengen.

Iotova le-a transmis politicienilor bulgari că această decizie nu trebuie să devină un argument pentru noi ciocniri politice interne: „Cred că cea mai bună şi categorică reacţie a avut-o aseară (vineri seară – n.r.) preşedintele Rumen Radev, şi calificarea pe care a făcut-o de atitudine cinică într-un cuvânt caracterizează această situaţie. Ţările de Jos au oferit cel mai bun cadou de Crăciun tuturor euroscepticilor, partidelor populiste din Europa şi celor care nu doresc o Europă puternică. Prin decizia lor, tolerează standardele duble în Europa, ceva care nu stă la baza creării Uniunii Europene, ca să nu mai vorbim despre valori precum solidaritatea, empatia, ajutorul reciproc, respectul reciproc”, a menţionat vicepreşedintele Bulgariei.

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, a comentat într-o postare pe Facebook decizia guvernului olandez de a bloca aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen. „În loc de solidaritate europeană, Bulgaria primeşte cinism!”, a scris şeful statului în comentariul său. Radev a amintit de cei trei poliţişti bulgari care şi-au pierdut viaţa în timp ce asigurau paza frontierei externe a Uniunii Europene. „Prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a sugerat într-un mod inadmisibil că această frontieră ar putea fi trecută contra sumei de 50 de euro”, a adăugat preşedintele Bulgariei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img