spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizePreşedintele Vucic spune că versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi...

Preşedintele Vucic spune că versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia

-

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, se aşteaptă ca grupul auto Stellantis să producă o versiune electrică a modelului Fiat Panda la uzina sa din apropiere de oraşul Kragujevac (Serbia), transmite Reuters.

Aleksandar Vucic, care a făcut aceste declaraţii duminică, la finalul unei întâlniri cu premierul Italiei, Giorgia Meloni nu a oferit o dată anume la care ar urma să fie lansat în producţie noul model. Totuşi, Vucic a subliniat că producţia noului automobil va stimula schimburile comerciale dintre Italia şi Serbia, care în prezent se ridică la 4,6 miliarde de euro pe an.

- Advertisement -

Actuala versiune a modelului Fiat Panda este produs la o uzină din apropiere de Napoli (Italia) iar noul model ar urma să fie dezvăluit undeva la mijlocul lui 2024.

Grupul Stellantis, înfiinţat în anul 2021 ca urmare a fuziunii producătorului auto francez PSA cu grupul italo-american Fiat Chrysler, şi guvernul de la Belgrad au semnat în anul 2022 un acord în valoare de 190 milioane de euro pentru a produce automobile electrice la uzina de la Kragujevac, unde anterior a fost asamblat modelul Fiat 500L.

- Advertisement -

În luna august, directorul mărcii Fiat, Olivier Francois declara că Stellantis intenţionează să adauge un al doilea vehicul electric cu preţ redus la gama sa de modele, în ideea de a concura cu Renault SA şi constructorii chinezi. Noul vehicule electric, un model inspirat din Fiat Panda, ar urma să coste mai puţin de 25.000 de euro şi ar urma să fie dezvăluit în luna iulie 2024 pentru a concura cu Dacia Spring, a precizat atunci Olivier Francois.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a realizat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img