spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizePreședintele Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși: Papa Francisc este gata să facă...

Președintele Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși: Papa Francisc este gata să facă o călătorie în Donbass după ce va vizita Rusia

-

Papa Francisc este gata să facă o călătorie în Donbass după ce va vizita Rusia, probabil în primăvara lui 2023, a declarat pentru TASS președintele Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși Leonid Sevastyanov, citând o conversație cu pontiful.

- Reclama -

„Papa Francisc este gata să viziteze Donețk în drum spre sau dinspre Moscova pentru a vedea locurile în care evenimentele tragice au loc timp de opt ani, inclusiv Aleea Îngerilor, să țină acolo o slujbă de pomenire și să se roage pentru toți copiii uciși în  conflict. De asemenea, este dispus să se întâlnească cu civili și copii care și-au pierdut părinții pentru a rezolva singur lucrurile. Ar putea ajuta la construirea dialogului între Rusia și Ucraina, precum și Occident în general”, a subliniat Sevastyanov.

El a adăugat că autoritățile ucrainene îl invită cu insistență pe pontif în țară, dar Papa Francisc intenționează să viziteze Kievul după Rusia.  Sevastyanov a explicat că Papa speră că va putea face o călătorie în Rusia în primăvara lui 2023, dar este gata să vină mai devreme dacă va exista o invitație din partea autorităților ruse.

„Lucru de înțeles este că nu va fi o vizită religioasă, <…> va fi o călătorie laică, care va presupune întâlniri cu președintele și oficiali seculari. După Donbass, Papa s-ar putea să se îndrepte în Ucraina pentru a transmite poziția Rusiei.  la Kiev și să ajute părțile să găsească un teren comun, deoarece el se consideră un mediator neutru”, a menționat Sevastyanov.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...