spot_img
2.2 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizePreședintele unei companii de asigurări în Sănătate: Mă întristează să văd miniștri...

Președintele unei companii de asigurări în Sănătate: Mă întristează să văd miniștri și lideri făcând diverse declarații, dar fără a transmite un mesaj pertinent în realitate. Ar fi fost mai inteligent și mai corect din partea lor să admită adevărul și să spună: „Nu știm ce să spunem…”.

-

Președintele MediHelp/MediSky International, Sir Zahal Levy, asigurător de sănătate, intrat în România în urmă cu trei ani, transmite un mesaj pe fondul epidemiei de coronavirus, în care reclamă o situație haotică  și confuzie din partea liderilor decizionali, mesaj transmis prin Profit.ro.

- Reclama -

„Dragă cititorule, În lunga mea carieră în domeniul medical, niciodată nu am fost martorul unei situații mai haotice decât cea pe care o observ acum. Îmi amintește de perioadele de război pe care le-am trăit în țara mea de origine. Dezordine, confuzie, lipsă de informare, dezorientare, lipsă a liderilor, niciun semn al direcției, zvonuri, panică și multe altele. Așa numitul „Corona Virus” este un oaspete necunoscut în viețile noastre. Cu toții suntem atenți la știri, la articole, încercând să înțelegem „Ce înseamnă acest lucru pentru copiii mei, pentru soția sau soțul meu, pentru afacerea mea, pentru mine…”. Această situație reprezintă o amenințare reală la adresa economiei globale. Dar vestea bună este că în perioada care va urma după depășirea acestei situații, care este numită de către experți „Întoarcerea Economiei”, îi va răsplăti pe cei care au trecut peste această perioadă cu atenție și fără să cadă pradă panicii. Pare că toți suntem la bordul unui zbor cu turbulențe fără o destinație clară și fără posibilitatea de a coborî. Nu știm în ce direcție mergem sau dacă „avem măcar destul combustibil pentru a ajunge acolo”. Încă o dată, la fel ca în atâtea alte momente, mă întristează să văd miniștri și lideri făcând diverse declarații, dar fără a transmite un mesaj pertinent în realitate. Ar fi fost mai inteligent și mai corect din partea lor să admită adevărul și să spună: „Nu știm ce să spunem…”. Ca de obicei, persoanele cu deficiență imunitară, în special bătrânii, dar și persoanele care suferă de alte afecțiuni pe termen lung, vor fi cele mai afectate (desigur, subiectul medicinei preventive este important în acest context pentru că sănătatea înseamnă mult mai mult decât absența bolii – cu alte cuvinte, un sistem imunitar puternic, care este determinat de mulți factori ai unui organism care funcționează la nivel optim, este foarte important pentru sănătatea dumneavoastră). Cu cât mai multe persoane intră în contact cu virusul de-a lungul timpului, cu atât oamenii vor dezvolta imunitate împotriva sa. Acest lucru se întâmplă pentru că virusul nu se schimbă într-un ritm atât de alert cum s-a crezut inițial.

- Advertisement -

Considerăm că trebuie să încurajăm o alimentație echilibrată, evitarea substanțelor poluante și a fumatului și să evidențiem beneficiile activității fizice constante. Toate acestea, împreună, reduc șansele de contactare a oricărei infecții în primă fază. Sfatul nostru este să adoptați măsuri serioase de igienă personală și să evitați contactul apropiat cu persoanele potențial infectate sau cu persoanele despre care știți că s-au întors din țări precum China sau din nordul Italiei. Cu toate acestea, luați aceste măsuri raționale și de bun simț, nu într-o manieră plină de panică. Așa numitul Coronavirus este o mutație care încă poate evolua, într-un proces continuu. Aceasta este una dintre provocările cu care se confruntă cei care sunt aproape să creeze un vaccin eficient. Până când reușesc, faceți ceea ce sunteți îndrumați, chiar dacă „măsurile de protecție” sună de parcă o persoană ar încerca să se apere cu o foaie de hârtie A4 împotriva unei arme de vânătoare”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img