spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePreședintele ucrainean supărat că Biden a dat liber Nord Stream 2: Câte...

Președintele ucrainean supărat că Biden a dat liber Nord Stream 2: Câte vieți ucrainene costă relația dintre Statele Unite și Germania?

-

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că a aflat din presă despre decizia omologului său american Joe Biden de a pune capăt tentativelor de a bloca gazoductul rusesc Nord Stream 2 pe care Ucraina îl consideră o amenințare gravă la adresa securității sale, relatează Axios.

- Reclama -

Zelenski a dezvăluit informația în timpul unui interviu pe Zoom acordat vineri jurnaliștilor de la Axios, acesta cerându-i lui Biden să aibă o întâlnire cu el înainte de summitul dintre președintele american și Vladimir Putin, programat pe 16 iunie.

„Aceasta este o armă, o armă reală… în mâinile Federației Ruse”, a declarat Zelenski cu privire la Nord Stream 2. „Nu prea este de înțeles… ca gloanțele acestei arme să poată fi furnizate de o asemenea țară măreață ca Statele Unite”, a mai spus acesta.

O sursă din cadrul administrației Biden a declarat că acesta analiza ideea invitării lui Zelenski la Washington înainte de summitul cu Putin însă a refuzat să dea curs propunerii după ce președintele ucrainean a înlocuit conducerea companiei energetice de stat Naftogaz.

Președintele ucrainean a spus că nu a fost informat în prealabil despre această hotărâre și că a fost nevoit să asculte o conferință de presă a Casei Albe pentru a obține o explicație: administrația Biden a citat importanța menținerii unor relații bune cu Germania, beneficiarul proiectului.

Zelenski a afirmat că înțelege importanța relației dintre Washington și Berlin dar a întrebat:

„Câte vieți ucrainene costă relația dintre Statele Unite și Germania?”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...