spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Pregătesc lichidarea oamenilor noștri din nordul Kosovo. Occidentul nu trebuie...

Președintele Serbiei: Pregătesc lichidarea oamenilor noștri din nordul Kosovo. Occidentul nu trebuie să viseze și nici să încerce să oblige Serbia să renunț la drepturile sale

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat că Priștina (capitala Kosovo) folosește situația din Ucraina pentru a duce o campanie împotriva Serbiei și că nu este adevărat că Serbia vrea să atace pe oricine, situația fiind exact contrară, deoarece, după cum a evidențiat, Priștina este cea care vrea să atace pe oricine, să atacă din nordul Kosovo și Metohia și că pregătește lichidarea sârbilor, sub pretextul luptei împotriva criminalității, motiv pentru care i-a avertizat să nu facă acest lucru.

Comentând declarația lui Aljbin Kurti, premierul instituțiilor provizorii din Priștina, potrivit căreia Belgradul duce o politică agresivă, alături de acuzațiile căBelgradul poate provoca un conflict, Vučića spus că este oarecum ridicol, „deoarece auzim minciuni similare de 170 de zile”, adăugând că „mii și mii”de minciuni au fost publicate în mass-media mondială, că Serbia atacă undeva pe cineva.

- Advertisement -

„Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri din nordul Kosovo. Spun asta deschis.Și îi avertizez să nu facă acest lucru, sub pretextul luptei împotriva criminalității. Nu-i ucideți pe oameni. Noi nu vrem să ucidem pe nimeni. Avem nevoie de pace și stabilitate”, a spus Vučić.

Președintele Vučića anunțat astăzi că pe 17 și 18 august va efectua o vizită la Bruxelles, unde va discuta cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și va participa la dialogul cu Priștina și a spus țărilor Quintei și autorităților provizorii din Priștina că nu trebuie să viseze și nici să încerce să oblige Serbia să renunțe la drepturile sale, să lucreze la distrugerea acordurilor care au fost semnate.

- Advertisement -

Vučić, în adresarea sa jurnaliştilor, a spus că va discuta cu Stoltenberg pe 17 august din cauza rolului pe care NATO şi KFOR îl au în Kosovo.

„Acestea vor fi discuții ulterioare despre stabilirea unei bune cooperări, a unei bune comunicări, care este foarte importantăîn momentele de criză. Sper că vom avea o conversație bună. Am avut deja o conversație telefonicăși am convenit să ne așezăm la masa la Bruxelles și să discutăm și despre toate problemele din Kosovo și Metohia,în special din nordul provinciei,”, a spus Vučić.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img