spot_img
11.5 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Politica noastră este să fim pe calea europeană, să ne...

Președintele Serbiei: Politica noastră este să fim pe calea europeană, să ne păstrăm tradițiile și prietenia cu Rusia și să fim independenți

-

Serbia va rămâne angajată în politica sa cu privire la problemele sancțiunilor anti-ruse și nu le va impune atâta timp cât va putea, a declarat vineri președintele sârb Aleksandar Vucic.

„Vom rămâne angajați în politica noastră [privind sancțiunile anti-ruse] atâta timp cât putem”, a spus el într-un interviu pentru Prva TV. „Politica noastră este să fim pe calea europeană, să ne păstrăm tradițiile și prietenia și să fim independenți”.

„Desigur, când ei [Uniunea Europeană] ne vor spune că avem șase luni înainte de a adera la Uniunea Europeană, ne vom ajusta politica la cerințele lor și vom fi mult mai echitabili decât alții”, a spus el.

Parlamentul European a adoptat anterior o rezoluție prin care cere Serbiei să unească sancțiunile UE împotriva Rusiei și să semneze un acord cu Kosovo nerecunoscut, bazat pe recunoaștere reciprocă.

Vucic a spus în repetate rânduri că țara sa sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Rusiei. El a mai anunțat că Belgradul suspendă exercițiile armatei și poliției cu toți partenerii străini. El a menționat că Serbia a considerat Rusia și Ucraina națiuni frățești, regretă ceea ce se întâmplă în Europa de Est și este gata să ofere asistență umanitară Ucrainei. Adresându-se forumului Globsec de la Bratislava, președintele sârb a spus că 77% dintre sârbi sunt împotriva sancțiunilor anti-ruse.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...