spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Occidentul vrea să ne forțeze să recunoaștem Kosovo

Președintele Serbiei: Occidentul vrea să ne forțeze să recunoaștem Kosovo

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat astăzi că pentru Serbia urmează săptămâni și luni dificile, având în vedere că scopul comunității internaționale este de a forța Serbia, într-un fel sau altul, introducând-o într-un anumit cadru legal, să recunoască independența așa-numitului Kosovo, cu care, după cum a spus el, nu va fi de acord.

El a spus că Serbia va suferi multe presiuni și că vor folosi situația că Serbia are ceva de pierdut.

- Advertisement -

”Vor fi discuții foarte importante, fiecare ne este importantă, dar că esența este să ne forțeze, într-un mod sau altul să ne introducă în cadrul legal, ca într-un fel sau altul să recunoaștem indepedența Kosovo”, a spus Vucic.

Președinele sârb a subliniat că poziția Serbiei este că nu dorește să permită așa-numitul Kosovo să intre în Națiunile Unite și că aceasta are anumite consecințe.

- Advertisement -

”Amenințările care durează de câteva luni nu sunt în zadar. Aceasta doar va continua și în fiecare zi vor spune cum au introdus sancțiuni pentru Kosovo, așa că toți toți să introducă și Serbiei. Când întrebăm din ce cauză, răspunsul este din cauza situației din Banjska”, a spus Vučić.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img