spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Occidentul a încolțit Serbia

Președintele Serbiei: Occidentul a încolțit Serbia

-

Occidentul a încolțit Serbia în problema Kosovo și Metohija, iar țara nu are unde să se retragă, deși nu este un motiv pentru a renunța, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic în discursul său adresat națiunii după o reuniune a Consiliului de Securitate Națională al Republicii. .

- Reclama -

„Unii oameni trăiesc ca să intre în istorie, spunând că este mai bine să trăiești o zi ca șoim decât 100 de zile ca șoarece. Nu am unde să fug și unde să mă retrag, și nici Serbia, doar declarația ONU. , rezoluțiile ONU, dreptul internațional, dorința de a negocia sunt alături de noi, în timp ce restul îi stau alături. Când ești încolțit și nu ai unde să te retragi, devii relaxat și calm, așa cum sunt eu acum. Nu ni s-a dat nicio șansă să facem un acord, iar dacă am fi avut o șansă am fi apucat-o”, a spus președintele.

Vucic a mai spus că în zilele următoare va începe procedura de aderare a Kosovo la Consiliul Europei, menționând că aceasta va dura aproximativ un an, iar „rezultatul este cunoscut”.

Anterior, sârbii care locuiesc în Kosovo și Metohija au declarat că vor oferi o rezistență pașnică și democratică Pristinei dacă albanezii kosovari încep să ia mașinile cu plăcuțe de înmatriculare sârbe. Liderul sârbilor din Kosovo și Metohija, Goran Rakic, a spus că dacă amenințările Pristinei se vor materializa, sârbii vor bloca toate intrările și ieșirile în Kosovo.

Anterior, premierul nerecunoscutului Kosovo, Albin Kurti, a declarat că procesul de schimbare a documentelor și plăcuțelor de înmatriculare sârbe ar trebui să fie finalizat până pe 31 octombrie, în ciuda solicitărilor celor cinci țări (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Italia). ) să amâne cu 10 luni interzicerea plăcilor sârbe pe teritoriul Kosovo și Metohija.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img