spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Iarna viitoare în Europa va fi una rece, iar iarna...

Președintele Serbiei: Iarna viitoare în Europa va fi una rece, iar iarna următoare va fi una arctică

-

Achizițiile la timp de gaze rusești au salvat Serbia de la o catastrofă și pene de curent, a declarat miercuri președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, la conferința de presă comună cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

„Toamna va fi o provocare, iar iarna va fi și mai grea. Mulți au râs de mine când am vorbit despre asta în mai – iunie, iar acum se vede că achizițiile de gaze din mai și iunie au fost salvarea, altfel am avea un dezastru.Dacă nu am construi gazoductul, nu am avea gaz fără TurkStream sau Balkan Stream, nu am avea nimic, am avea întreruperi de curent pentru 8-12 ore, care acum nu este în vigoare, pentru că o o parte semnificativă a instalațiilor noastre de generare a energiei este alimentată cu gaz”, a spus Vucic.

Iarna viitoare în Europa va fi una rece, iar iarna următoare va fi una arctică, a adăugat Vucic, comentând situația din Europa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...