spot_img
32.1 C
București
joi, iunie 20, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Există o mică țară în Europa, un mic trib de...

Președintele Serbiei: Există o mică țară în Europa, un mic trib de gali, de Asterix și Obelix, care nu renunță și care își prețuiește libertatea cât de mult poate. Dacă vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, nu știu, dar „nu știu” al meu cântărește mai mult decât „da” al altora

-

Serbia nu va renunța la poziția sa de a respinge sancțiunile impuse Rusiei de către Occident până când nu îi vor amenințate interesele fundamentale, a declarat, vineri, președintele sârb Aleksandar Vucic, scrie agenția de presă de stat rusească TASS.

„Am avut un an dificil, am văzut toate ipocriziile posibile, dar am putut vedea și cât de corectă și precisă a fost poziția noastră privind sancțiunile împotriva Rusiei. Vom vedea cât timp vom putea apăra această poziție, în orice caz, nu cu prețul amenințării intereselor vitale ale acestei țări, dar în orice caz, nu vom renunța ușor la această poziție.

- Advertisement -

Există o mică țară în Europa, un mic trib de gali, de Asterix și Obelix, care nu renunță și care își prețuiește libertatea cât de mult poate. Dacă vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, nu știu, dar ‘nu știu’ al meu cântărește mai mult decât ‘da’ al altora. În ceea ce privește sancțiunile, nu promit nimic, dar non-promisiunea mea înseamnă mult mai mult decât promisiunile multora”, a declarat el, porivit agenției TASS.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Vucic a declarat că Serbia susține integritatea teritorială a Ucrainei, dar că nu va impune sancțiuni Rusiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img