spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Europa se va confrunta cu un cataclism din cauza crizei...

Președintele Serbiei: Europa se va confrunta cu un cataclism din cauza crizei globale a electricității

-

Europa se va confrunta cu un cataclism din cauza crizei globale a electricității, a declarat miercuri președintele sârb Aleksandar Vucic.

„[Președintele francez Emmanuel] Macron și-a avertizat cetățenii că vremea prosperității a trecut, ceea ce este evident. <…> În fiecare zi, trebuie să facem față crizei și v-aș spune că cele mai mari țări din Europa se vor confrunta cu întreruperi de electricitate.  . <…> Din câte am înțeles, Viena suspendă afacerile din decembrie-ianuarie, deoarece facturile de energie electrică au crescut de patru ori. Un cataclism se apropie de mare”, a spus el într-o adresă adresată națiunii.

El a spus mai devreme că Serbia se va afla într-o stare de regim de urgență nedeclarată în următoarele opt luni, situația fiind cea mai dificilă din ultimul deceniu.  Președintele a menționat că producția de energie electrică prin hidrocentrale a fost suspendată din cauza vremii calde, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la energie electrică.  În cuvintele sale, devine din ce în ce mai dificil să faci față unei astfel de situații, deoarece gazul rusesc ieftin satisface doar 62% din cererea țării.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...