spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăActualitatePreședintele Serbiei despre perchezițiile DIICOT la Nis: Asta nu are nicio legătură...

Președintele Serbiei despre perchezițiile DIICOT la Nis: Asta nu are nicio legătură cu războiul pentru energie, ci cu un război politico-spionaj, pentru a-i disciplina suplimentar pe unii care sunt considerați neascultători

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić, după întâlnirile de cu prim-miniștrii Majdar și Austriei, Viktor Orban și Karl Nehamer, a spus că percheziția de la sediului NIS din România nu are nicio legătură cu Serbia și că va cere părții române informații despre caz.

- Reclama -

„Asta nu are nicio legătură cu războiul pentru energie, ci cu un război politico-spionaj, pentru a-i disciplina suplimentar pe unii care sunt considerați neascultători și nu exclud posibilitatea unei adevărate vinovății a NIS, dar Nu m-am ocupat de asta. Știu că nu există cetățeni sârbi, este deținut de Rusia și le vom cere informații prietenilor noștri români”, a spus Vučić, ca răspuns la întrebarea TV Pink despre căutare și dacă este un război total pentru energie în care Serbia va fi acuzată.

Patru angajaţi ai NIS Petrol din Timişoara şi Bucureşti sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia. Aceştia sunt cercetaţi pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice.

NIS Serbia este deținut de Gazprom.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img