spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei, Aleksandar Vučić: Israel a fost o dezamăgire pentru Serbia

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić: Israel a fost o dezamăgire pentru Serbia

-

În discuția telefonică cu președintele Israelului, Isaac Herzog, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că recunoașterea independenței Kosovo de către Israel a fost o dezamăgire pentru Serbia. În comunicatul dat publicității după discuție se menționează că Vučić a exprimat dorința Serbiei de a avansa relațiile bilaterale cu noua conducere a Israelului. „Considerăm că este foarte important ca prin colaborare, Serbia și Israelul să-și aducă aportul la rezolvarea litigiilor, conflictelor și problemelor deschise” – a declarat Vučić, adăugând că are speranța că președintele Herzog și Israelul vor continua să sprijine dialogul Belgrad-Pristina, ca singură modalitate de rezolvare a problemelor sensibile din Kosovo.

Vučić și Herzog au fost de acord că în dezvoltarea relațiilor sârbo-israeliene trebuie avută în vedere apropierea istorică dintre poporul sârb și poporul evreu, marcată de suferințele comune din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...