spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei, Aleksandar Vučić despre noul guvern care va fi instalat la Belgrad:...

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić despre noul guvern care va fi instalat la Belgrad: Să nu ne modificăm pozițiile la primul telefon primit din afară. Croația nu are un ton politicos

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić,  a declarat că de la viitorul Guvern al Serbiei (rezultat în urma alegerilor de la 3 aprilie, câștigate de partidul său – Partidul Progresist Sârb – n.r.) așteaptă o accelerare a procesului de integrare europeană, dar și promovarea unei politici independente, care nu își modifică pozițiile la primul telefon primit din afară. Vučić a afirmat că din cauza crizei mondiale, Serbia este de facto în stare de urgență, dar autoritățile lucrează zi de zi pentru ca cetățenii să nu se confrunte cu probleme.
Comentând declarația premierului Croației, Andrej Plenković, care a spus că Serbia trebuie să aleagă de ce parte este, că nu mai poate sta pe două scaune, Vučić a apreciat că tonul declarațiilor din Croația este unul de comandă și nu unul prietenos. „Serbia își va menține politica independentă, dar Serbia trebuie să adopte o poziție clară și fără echivoc, trebuie să-și accelereze parcursul european, deoarece așa este cel mai bine pentru Serbia” – a transmis Vučić, adăugând că încă se mai gândește dacă va participa la summit-ul Uniunea Europeană-Balcanii de Vest, deoarece este convins că la această reuniune din iunie, Serbia nu va avansa în procesul de integrare europeană. „În iunie, fără îndoială, Serbia nu va primi nimic, dar nu trebuie să renunțe, trebuie să lucreze pentru ca în decembrie să primim mai mult, așa cum s-a întâmplat în decembrie 2021” – a declarat Vučić.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img