spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăAnalizePreședintele Serbiei Aleksandar Vučić: Așa numitul Kosovo a încălcat definitiv acordurile internaționale, va...

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić: Așa numitul Kosovo a încălcat definitiv acordurile internaționale, va avea loc o ședință a Consiliului de Securitate Națională

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a spus după ședința cu șeful diplomației Uniunii Europene Josep Borrell că a primit două știri negative. Prima: ministrul afacerilor externe al instiruțiilor provizorii de la Priština, Donika Gervalla Schwartz, va înainta astăzi cererea de aderarea a așa-numitului Kosovo la Consiliul Europei, fapt prin care Priština va încălca definitiv Acordul de la Bruxelles și Acordul de la Washington la care Serbia va reacționa politic, iar în următoarele 36 de ore va avea loc ședința Consiliului de Securitate Națională.

- Reclama -

Situația în Serbia este complexă. Nimic nu depinde de noi, doar că vom lupta pe scena internațională pentru retragerea recunoașterii așa-numitului Kosovo, pentru un acces serios și responsabil al Serbiei, a transmis Vučić la Bruxelles, adăugând că unicul principiu în lume este că principiul nu există.

A doua știre este că la ședințele la care tema este securitatea europeană, pot participa doar statele din Balcanii de Vest care au impus sancțiuni Rusiei, Serbia neaflându-se printre acestea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img