spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: 25%din populație va fi flămândă. Iarna care va veni va fi...

Președintele Serbiei: 25%din populație va fi flămândă. Iarna care va veni va fi cea mai grea din ultimii 70 de ani, iar ceea ce este sigur că va lipsi va fi hrana, carburanți vom avea suficienți, dar cel mai probabil vor fi scumpi. Europa nu va putea suporta economia în recesiune

-

”Am trăi de zece ori mai bine dacă am impune sancțiuni Rusiei”, a declarat președintele Serbiei Aleksandar Vučić în programul matinal al televiziunii PRVA.

- Reclama -

”Am rezistat 80 de zile, iar prețul pe care îl plătim este mare” , a spus președintele.

”25 la sută din populație va fi flămândă, dar noi cu aceasta nu vom avea probleme, nu avem voie să avem probleme, dar dacă vom avea 3 milioane sau 3,5 sau 5,6 milioane de tone de recoltă, vom vedea, însă când vorbim despre gaz și combustibil vor fi probleme mari”, a mai spus președintele sârb.

Dacă se va scumpi cu 30 la sută vom avea o inflație de 20 la sută, iar aceasta nu vor putea rezista cetățenii, dar nici țara”, a precizat Vučić.
„Iarna care va veni va fi cea mai grea din ultimii 70 de ani, iar ceea ce este sigur că va lipsi, va fi hrana, carburanți vom avea suficienți, dar cel mai probabil vor fi scumpi, 25 la sută din piață nu va avea pâine”, a susținut el. Întrebat ce așteaptă de la Rusia în timpul noilor negocieri despre gaz, Vučić a spus că se așteaptă la un preț normal, dar că cel mai important este ca Serbia să aibă gaz.
El a subliniat că Europa nu va putea suporta economia în recesiune pentru al doilea sau al treilea an consecutiv.
Vučić a declarat că se așteaptă ca războiul din Ucraina să dureze mult, că va fi mai aprig decât decât astăzi, mai ales din toamnă, și că crede că există o posibilitate mai mare de conflict nuclear decât că nu va fi.

El a adăugat că Serbia va continua să procure arme din China.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...