spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizePreședintele Poloniei cere banii de la Bruxelles: Nu le mai ofer nici...

Președintele Poloniei cere banii de la Bruxelles: Nu le mai ofer nici un răspuns

-

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că se opune unor noi concesii făcute Comisiei Europene, care blochează fonduri europene importante din cauza preocupărilor privind independenţa justiţiei în Polonia, transmite duminică AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Nu voi mai oferi niciun răspuns la sugestiile celeilalte părţi”, a declarat Duda într-un interviu care va apărea luni în săptămânalul Sieci şi din care au fost publicate sâmbătă extrase de către portalul wpolityce.pl, apropiat conservatorilor naţionalişti la putere.

„Din câte ştiu, am îndeplinit toate condiţiile pentru a primi fondurile din planul de relansare”, a subliniat Duda. Este vorba despre circa 35 de miliarde de euro menite să remedieze consecinţele pandemiei de coronavirus.

Varşovia a efectuat câteva modificări la reformele sale din justiţie pentru a răspunde oficial criticilor Bruxellesului şi Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), dar aceste schimbări nu au fost considerate suficiente de Comisia Europeană pentru a asigura independenţa judecătorilor faţă de puterea politică.

Întrebat despre o eventuală flexibilizare a poziţiei poloneze, Duda a considerat această abordare inoportună. „Nu cred că un nou pas în direcţia aşteptărilor celeilalte părţi poate da rezultate. Consider că partea poloneză a manifestat prea multă bunăvoinţă”, a apreciat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img