spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizePreședintele Parlamentului maghiar la Odorheiu Secuiesc: A fi absolvent în Ţinutul Secuiesc...

Președintele Parlamentului maghiar la Odorheiu Secuiesc: A fi absolvent în Ţinutul Secuiesc este un har deosebit al Providenţei, iar faptul de a fi minoritar nu îi face mai slabi, ci mai puternici pe cei care trăiesc conştient această soartă

-

 În secolul 21, în epoca rachetelor supersonice, a computerelor cuantice şi a libertăţii umane considerate nemărginită, nici acum nu există o forţă susţinătoare mai mare decât Dumnezeu, patria şi familia – a declarat preşedintele parlamentului ungar, László Kövér la ceremonia de absolvire a Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc.

- Reclama -

El a subliniat: poţi trăi fără Dumnezeu, “dar această viaţă este debusolată şi duce în nefiinţă”. Poţi trăi oriunde în lume fără rădăcini, dar “să fii acasă” nu este posibil decât pe pământul natal, acolo poţi fi cel mai în siguranţă. Poţi trăi şi fără familie, fără un partener de viaţă, fără responsabilitate şi sacrificii pentru copiii care se vor naşte – dar nu merită: doar comunitatea iubirii în familie poate oferi vieţii un sens şi o siguranţă emoţională. 

Potrivit preşedintelui legislativului ungar, responsabilitatea părinţilor, profesorilor şi politicienilor este să deschidă pentru tânăra generaţie calea spre cea mai mare securitate posibilă, în timp ce peste tot în lume se desfăşoară reînarmarea, iar grupurile de interese din afara Europei “vor să-i scoată pe oamenii europeni din casele lor şi vor să-i întoarcă pe dos”.

El a remarcat: vremurile prezise de Tamási Áron (scriitorul al cărui nume îl poartă liceul din Odorheiu Secuiesc şi care a trăit şi în America) – vremurile în care se va încerca privarea oamenilor nu doar de banii, dar şi de sufletele lor – au sosit deja în Europa. Elita financiară, care nu are împuternicire democratică, vrea să-i despuie de valorile creştine şi de cultura naţională, reducând la tăcere clopotele Europei, vrea să sugrume viitorul creştin şi naţional al europenilor, inclusiv pe cel al maghiarilor, secuilor şi românilor. Preşedintele parlamentului şi-a exprimat convingerea că generaţia de tineri care părăseşte acum băncile liceelor – aidoma predecesorilor – va împiedica acest lucru. 

“Acest plan satanic nu va reuşi. El nu poate reuşi pentru că, cu ajutorul lui Dumnezeu, generaţia voastră, voi, împreună cu contemporanii şi camarazii voştri din Europa, din Bazinul Carpatic, din Transilvania şi din Ţinutul Secuiesc – secui, maghiari, români, germani, francezi şi din multe alte naţii – veţi împiedica o dată pentru totdeauna ca iubirea pentru Dumnezeu, patrie şi familie să fie furată din inimile oamenilor europeni” – a spus László Kövér elevilor absolvenţi ai Liceului “Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc. 

El a apreciat că a fi absolvent în Ţinutul Secuiesc este un har deosebit al Providenţei, iar faptul de a fi minoritar nu îi face mai slabi, ci mai puternici pe cei care trăiesc conştient această soartă. 

“La fel cum predecesorii voştri au păstrat şcoala de-a lungul secolelor, la fel cum clădirea şcolii voastre multiseculare s-a reînnoit pe dinăuntru şi pe dinafară în anii trecuţi, ca rezultat al eforturilor noastre comune, tot aşa şi voi trebuie să reînnoiţi şi să întăriţi – cu talentul, voinţa şi munca voastră – Odorheiul Secuiesc, Ţinutul Secuiesc şi Transilvania, în beneficiul unei Românii democratice, al unei Ungarii democratice şi al unei Europe care promovează democraţia” – i-a încurajat preşedintele parlamentului ungar pe tinerii care şi-au luat rămas bun de la şcoala înfiinţată în urmă cu 430 de ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img