spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePreședintele Lituaniei și-a ascuns trecutul în Partidul Comunist al URSS

Președintele Lituaniei și-a ascuns trecutul în Partidul Comunist al URSS

-

Jurnalistul lituanian Dovydas Pancerovas a publicat documente de arhivă care arată că președintele Gitanas Nauseda a devenit membru al PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice) în iunie 1988 și a ascuns acest lucru când a candidat pentru președinție în 2019. 

- Reclama -

„Nu știu cum s-a simțit de fapt Gitanas Nauseda în timpul mitingurilor Sąjūdis, dar documentele arată că, atunci când Sąjūdis a fost fondat, el a intrat în Partidul Comunist. Cererea sa de admitere în Partidul Comunist a fost depusă la 20 mai 1988 și a fost primit pe 27 iunie 1988”, a scris Pantserovas pe rețelele de socializare.

„Nu cred și nici nu susțin că a fi membru al Partidului Comunist este o pată de neșters, dar în discursurile sale politice, președintele Nauseda tinde să se asocieze cu mitingurile Sąjūdis când de fapt la acea vreme el alegea cealaltă parte a baricadele – cel puțin oficial”, a scris Pantserovas.

Sąjūdis (tradus din lituaniană ca „Mișcarea”) este o organizație naționalistă înființată în Lituania la 3 iunie 1988 și care își declară scopul de a restabili independența Lituaniei. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img