spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExternePreședintele Joachim Gauck, la manifestația de la Berlin împotriva islamofobiei: "Noi toți...

Președintele Joachim Gauck, la manifestația de la Berlin împotriva islamofobiei: „Noi toți suntem Germania”

-

„Noi toți suntem Germania”, a declarat președintele german Joachim Gauck la manifestația de marți seara de la Berlin împotriva islamofobiei organizate de mai multe asociații musulmane pentru a condamna atacurile din Franța, transmite AFP, citată de Agerpres.
Germania ‘a devenit mai diversă la nivel religios, cultural și în mentalitate datorită imigrației’, a afirmat șeful statului german în fața mai multor mii de persoane adunate la Poarta Brandenburg, în prezența cancelarului Angela Merkel și a mai multor miniștri din guvernul german.
de

‘Teroriștii nu au câștigat și nu vor câștiga’, a declarat la rândul său președintele Consiliului central al musulmanilor din Germania, Aiman Mazyek, într-un scurt discurs. ‘Teroriștii au vrut să-și răzbune Profetul ? Nu! Prin actele lor, ei au comis cea mai mare blasfemie’, a adăugat el.
La începutul manifestației, care are loc în fața Porții Brandenburg din Berlin, reprezentanții musulmani au depus o coroană de flori albe în fața Amabasadei Franței în Germania. Acțiunea urmează să se încheie cu un discurs al președintelui german Joachim Gauck.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img