spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăExternePreședintele georgian: Rusia a lansat o campanie propagandistică globală

Președintele georgian: Rusia a lansat o campanie propagandistică globală

-

Rusia a lansat o campanie propagandistică la nivel global și pedepsește Georgia, Ucraina și Republica Moldova pentru opțiunile lor europene, a subliniat marți președintele georgian Ghiorghi Margvelașvili, în prezentarea raportului său anual în fața Parlamentului de la Tbilisi, relatează agenția EFE, transmite Agerpres.

- Reclama -

‘Principala problemă pentru securitatea Georgiei o reprezintă Rusia, care nu-și respectă angajamentele asumate la încetarea focului în anul 2008 și refuză să semneze un tratat prin care să garanteze că nu va folosi forța împotriva Georgiei’, a afirmat președintele Margvelașvili.

El s-a referit la acordurile ce au pus capăt războiului ruso-georgian din august 2008 — încheiat cu o înfrângere umilitoare a armatei georgiene — în urma căruia Rusia a ocupat provinciile secesioniste georgiene Abhazia și Osetia de Sud, unde a instalat baze militare permanente.

Chiar în ziua când Rusia a aniversat un an de la anexarea Crimeii, pe 18 martie, președintele Vladimir Putin a semnat un acord de alianță și integrare cu Osetia de Sud, după ce a semnat anul trecut un acord similar și cu Abhazia.

În discursul său de marți, Ghiorghi Margvelașvili nu a ezitat să califice aceste acorduri drept ‘anexare’. ‘Rusia a lansat o campanie propagandistică globală și Georgia este unul din obiectivele ei’, a remarcat liderul georgian, acuzând totodată Moscova că ‘discreditează valorile occidentale în țară (în Georgia — n.red.) și o obligă să renunțe la integrarea în spațiul euroatlantic’.

‘Ocuparea teritoriilor georgiene în 2008, războiul din Ucraina și sprijinul separatiștilor din Transnistria sunt manifestări ale politicii de forță a Kremlinului în spațiul postsovietic’, Rusia ‘pedepsind Georgia, Ucraina și Moldova pentru opțiunea lor în favoarea integrării europene’, a continuat președintele Georgiei.

Drept urmare, el a lansat un apel către comunitatea internațională să facă front comun în fața acestei politici a Moscovei, care ‘atentează la libertatea de opțiune și la integritatea teritorială’.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...