spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizePreședintele Finlandei: Nu este oportun ca NATO să concentreze armament în apropierea...

Președintele Finlandei: Nu este oportun ca NATO să concentreze armament în apropierea granițelor cu Rusia

-

Președintele finlandez, Sauli Niinistö, a declarat că o posibilă apropiere între Turcia și Rusia nu va avea un impact puternic asupra procesului de admitere a Finlandei și Suediei la NATO.

Potrivit Agenţiei de presă Interfax, care citează postul de televiziune finlandez MTV News, Sauli Niinistö a remarcat că nu consideră că relațiile dintre Rusia și Turcia vor perturba aderarea și nu crede că Rusia va putea influența extinderea Alianței prin intermediul Turciei.

- Advertisement -

Merită să ne amintim faptul că nu pot exista doar fotografii în care zâmbim, ci există și multe conflicte în plan secund”, a adăugat Sauli Niinistö. ”Ratificările pe care le-am văzut au fost efectuate într-un ritm extrem de rapid. Rapid, efectiv ca într-o cursă. Cred că în timpul verii vom primi în mod frecvent ştiri pozitive. În același timp, Turcia va fi probabil ultima pe această listă”, a spus președintele Finlandei. Sauli Niinistö a mai adăugat că au existat mai puține contacte cu Rusia, la cel mai înalt nivel de stat. El s-a exprimat în favoarea menținerii contactelor cu Federația Rusă, în soluționarea unor probleme cum ar fi, de exemplu, securitatea frontierelor și siguranța traficului în Golful Finlandei. „Din câte am înțeles, nu există o mare necesitate în momentul de faţă pentru Finlanda, dar cu atât mai mult pentru NATO, să creeze noi garnizoane sau să concentreze armament în apropierea graniței de est”, a spus președintele finlandez, Sauli Niinistö.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img