spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizePreședintele cu drujba a tăiat celebra carne de vită argentiniană

Președintele cu drujba a tăiat celebra carne de vită argentiniană

-

În Argentina, care este cunoscută pentru cultura sa de consum de carne de vită, în special fripturi, au început să mănânce mai puțin din acest tip de carne, reiese dintr-un raport al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii privind carnea și produsele derivate (Ciccra).

- Reclama -

Astfel, pentru perioada ianuarie-mai a acestui an, consumul de carne de vită pe cap de locuitor este echivalent cu circa 44 kg pe an, adică cu 15,9% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut (52,3 kg pe an). Reuters notează că în anii 1950 această cifră a ajuns la 100 kg pe an .

- Advertisement -

Președintele Ciccra, Miguel Schiariti, a declarat că puterea de cumpărare a argentininilor continuă să scadă, estimând că consumul de carne va rămâne scăzut. „Situația este acum critică. Consumatorii iau decizii doar cu portofelul în minte”, a spus el.

Un rezident local a declarat pentru Reuters că este dispusă să renunțe la alte achiziții, cum ar fi produsele de curățare, dar nu carnea de vită. „Carnea de vită este o parte integrantă a dietei argentiniane, este ca și cum italienii renunță la paste”, spune ea.

- Advertisement -

În același timp, producătorii constată o scădere a consumului de carne de vită și o tranziție către carne mai ieftină, precum carnea de porc sau pui. Louis Marchi, agronom și proprietarul unei afaceri de cereale și creștere a animalelor, atribuie acest lucru inflației și recesiunii economice.

Datorită reducerii consumului intern de carne de vită, exporturile acesteia au crescut, însă situația de aici nu poate fi numită pozitivă din cauza scăderii prețurilor mondiale. „Sectorul de export trece prin momente foarte dificile, deși continuă să exporte volume mari. Prețurile pe piața internațională au scăzut dramatic”, spune Schiariti.

Reuters notează că China este de departe cel mai mare cumpărător de carne de vită argentiniană, dar importă bucăți mai ieftine care nu sunt folosite pe plan intern.

Inflația anuală din Argentina se apropie de 300% pe fondul reformelor „economistului cu drujba” Javier Miley, care conduce țara în decembrie anul trecut, care, printre altele, a ridicat înghețarea prețurilor la carnea de vită. În luna martie, consumul acestuia a fost un minim record în ultimii 30 de ani, 42,6 kg pe cap de locuitor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img