spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizePreședintele Croației: Uniunea Europeană de astăzi este o calamitate. Ucraina nu este...

Președintele Croației: Uniunea Europeană de astăzi este o calamitate. Ucraina nu este aliatul UE și este ridicol să îi acordăm statutul de candidat la aderare

-

Ucraina nu este aliatul UE și este ridicol să îi acordăm statutul de candidat la aderarea la UE, a declarat președintele croat Zoran Milanovic, vorbind la o ceremonie de la Zagreb, dedicată aniversării Academiei Militare Croate Tudjman.

„Ucraina nu este un aliat, dar ei încearcă să se facă un aliat din ei. I se prezintă ridicol statutul de candidat la aderarea la UE, o cascadorie îngrozitoare. Biata Bosnia și Herțegovina a trebuit să aștepte, o umilință îngrozitoare. Acesta este Uniunea Europeană de astăzi, o calamitate, nulă”, a spus președintele croat, conform Listei Jutarnij.

- Advertisement -

Milanovic crede că conflictul din Ucraina „a fost inevitabil”.

„Întreaga filozofie occidentală și americană a războiului […] – este să atace pe cineva mult mai slab și să-i bea sângele, să-l bată, să-i distrugi țara”, a spus el, susținând că Rusia și SUA au intrat în acest conflict în mod deliberat.

- Advertisement -

„Acesta este un război american, purtat pe spatele ucrainenilor, dar cu bani americani”, crede președintele croat.

Milanovic a declarat, de asemenea, starea catastrofală a pregătirii de luptă a Croației, subliniind că republica este forțată să-și dea toate armele Ucrainei.

„Și cine ne va apăra? Americanii? Cum apără Ucraina? […] Sunt îngrijorat de disponibilitatea de luptă a infanteriei în caz de criză, pentru că infanteriei este totul”, a subliniat președintele.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img