spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizePreședintele Croației: Uniunea Europeană de astăzi este o calamitate. Ucraina nu este...

Președintele Croației: Uniunea Europeană de astăzi este o calamitate. Ucraina nu este aliatul UE și este ridicol să îi acordăm statutul de candidat la aderare

-

Ucraina nu este aliatul UE și este ridicol să îi acordăm statutul de candidat la aderarea la UE, a declarat președintele croat Zoran Milanovic, vorbind la o ceremonie de la Zagreb, dedicată aniversării Academiei Militare Croate Tudjman.

- Reclama -

„Ucraina nu este un aliat, dar ei încearcă să se facă un aliat din ei. I se prezintă ridicol statutul de candidat la aderarea la UE, o cascadorie îngrozitoare. Biata Bosnia și Herțegovina a trebuit să aștepte, o umilință îngrozitoare. Acesta este Uniunea Europeană de astăzi, o calamitate, nulă”, a spus președintele croat, conform Listei Jutarnij.

Milanovic crede că conflictul din Ucraina „a fost inevitabil”.

„Întreaga filozofie occidentală și americană a războiului […] – este să atace pe cineva mult mai slab și să-i bea sângele, să-l bată, să-i distrugi țara”, a spus el, susținând că Rusia și SUA au intrat în acest conflict în mod deliberat.

„Acesta este un război american, purtat pe spatele ucrainenilor, dar cu bani americani”, crede președintele croat.

Milanovic a declarat, de asemenea, starea catastrofală a pregătirii de luptă a Croației, subliniind că republica este forțată să-și dea toate armele Ucrainei.

„Și cine ne va apăra? Americanii? Cum apără Ucraina? […] Sunt îngrijorat de disponibilitatea de luptă a infanteriei în caz de criză, pentru că infanteriei este totul”, a subliniat președintele.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img