spot_img
26.6 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizePreședintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, atac la PSD

Președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, atac la PSD

-

Președintele comisiei parlamentare pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a dat o declaraţie DW despre rezultatul alegerilor parlamentare din România.

Gunther Krichbaum Gunther Krichbaum

„Mai întâi felicitări și succes câștigătorilor alegerilor. În același timp, sunt puțin bulversat de faptul că populația din România a optat în mare parte pentru un partid împotriva reprezentanților căruia a ieșit în stradă în urmă cu un an. Prin urmare, felicitările mele sunt legate de speranța că noul guvern va acționa responsabil pe baza noii majorități disponibile.Din păcate, s-au făcut auzite deja de azi (n.r: luni) atacuri împotriva președintelui țării. Se pare că nu toți politicienii români înțeleg principiul separării puterii în stat și reglementările constituționale. Atacuri asupra altor organe de putere constituționale trebuie să aparțină definitiv trecutului. O guvernare responsabilă mai înseamnă și păstrarea în limitele finanțabile a îndeplinirii promisiunilor electorale. În caz contrar, competitivitatea economică a României va avea de suferit. Aceasta ar periclita dezvoltarea în principiu pozitivă a României.”, a declarat Krichbaum.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...