spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol: Ridicarea Mecanismului de Cooperare...

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol: Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare este decizia dreaptă de care România avea nevoie

-


Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, salută decizia Comisiei Europene, de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare.
”Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare este decizia dreaptă de care România avea nevoie și pe care o salut. MCV a avut utilitatea sa de-a lungul anilor, pentru că a oferit direcții și expertiză și întotdeauna este bine să reținem ceea ce a fost bun.
Ridicarea MCV este și o confirmare a faptului că acest instrument devenise în esență caduc în condițiile în care Comisia Europeană are un nou instrument pentru a sancționa derapajele – respectiv, condiționarea fondurilor europene de respectarea unui set de reguli acceptat de toate statele UE și care nu sunt de ieri de azi.
Astfel de instrumente își au rolul lor – până la urmă, nu poți avea doar beneficii dând regulile de-o parte. Sigur, când există nemulțumiri ale statelor, ele pot fi discutate.
Dar, una este să fi patriot adevărat și alta este să arestezi ideea de patriotism și să contești regulile invocând numele poporului, deși numai despre asta nu este vorba” afirmă Laura Vicol.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img