Preşedintele Comisiei juridice a Senatului cere Guvernului să renunţe la asumarea răspunderii pe întreg proiectul referitor la Justiţie

0
77

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae, solicită Guvernului să renunţe la asumarea răspunderii pe întreg proiectul referitor la Justiţie.

„Am depus un punct de vedere prin care solicit renunţarea la proiectul referitor la Justiţie. Toate cele trei puncte au soluţii în procedura parlamentară deja pe rol”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Şerban Nicolae.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, joi, în şedinţe comune succesive pentru angajarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte.

Conform programului, în prima şedinţă comună, Guvernul urmează să îşi asume răspunderea asupra proiectului de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a Parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020, cea de a doua şedinţă comună vizează proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, iar în cea de a treia – proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020.