spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăMehedințiPreședintele CJ Mehedinți de 24 ianuarie: Bucurați-vă de unitate, libertate și sănătate,...

Președintele CJ Mehedinți de 24 ianuarie: Bucurați-vă de unitate, libertate și sănătate, dragi români!

-

24 ianuarie 1859 – “o pagină frumoasă din istoria Țării; să trăiască «Principatele Unite»! Ideile viitorului au învins ideile trecutului.” (Ziarul Dâmbovița)Se împlinise una din dorințele și aspirațiile cele mai scumpe ale Românilor! Avea loc dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, mai întâi în Moldova şi apoi în Ţara Românească, înfăptuindu-se astfel, unirea celor două ţări române, afirmă într-o declarație președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

A fost un act de curaj din partea politicienilor români, care nu au respectat ad litteram decizia marilor puteri ca Principatele Unite să aibă domni diferiţi, dovedind însă inteligenţa de a proceda astfel încât să nu le poată fi imputată încălcarea Convenţiei de la Paris din 1858.24 ianuarie 2022 – 163 de ani de la Unirea Principatelor Române!Bucurați-vă de unitate, libertate și sănătate, dragi români!La mulți ani!, mai spune Georgescu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...