spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizePreşedintele Chinei vrea o propagandă masivă la nivel mondial

Preşedintele Chinei vrea o propagandă masivă la nivel mondial

-

China trebuie să-şi îmbunătăţească modul în care îşi spune ‘naraţiunile’ unei audienţe globale în contextul în care caută să dezvolte o voce internaţională care să-i reflecte statutul pe scena mondială, a afirmat preşedintele Xi Jinping, potrivit agenţiei de presă Xinhua, transmite miercuri Reuters conform Agerpres.

Vorbind la o reuniune de lucru a Partidului Comunist Chinez, Xi a spus că este crucial pentru ţara sa să-şi amelioreze capacitatea de a-şi propaga mesajele în întreaga lume pentru a prezenta o ‘Chină adevărată, tridimensională şi complexă’.

China trebuie să dezvolte o ‘voce internaţională’ pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi, citat de Xinhua.

De asemenea, trebuie să intensifice eforturile de propagandă pentru a-i ajuta pe străini să înţeleagă Partidul Comunist Chinez şi felul în care acesta ‘urmăreşte fericirea poporului chinez’.

China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte ‘metode precise de comunicare’ pentru diferite regiuni, a mai spus preşedintele Xi.

Relaţiile Chinei cu media străine au devenit tot mai tensionate în ultimii ani, organe locale de presă precum cotidianul de limbă engleză Global Times semnalându-i pe reporterii străini ‘vinovaţi’ de relatări părtinitoare şi incorecte, scrie Reuters.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...