spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizePreședintele bulgar invitat de cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou de...

Președintele bulgar invitat de cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou de la Viena

-

Boicotul românesc a fost uitat de mass-media din Viena care prezintă favorabil consensualitatea vecinilor noștri de la sud de Dunăre. Președintele bulgar Rumen Radev răspunde astfel invitației cancelarului Karl Nehammer, participând pe 01.01.2023 la celebrul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Nehammer a vrut să profite de această oportunitate pentru a „face un schimb de opinii asupra problemelor politice actuale”, potrivit comunicatului din 30.12.2022 al Cancelariei Federale (guvernul federal) al Austriei.

„Concertul de Anul Nou este un moment culminant în Austria și inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Sunt foarte încântat că președintele Radev a acceptat invitația mea și va veni la Viena pentru a audia acest concert alături de mine. Această vizită ne oferă posibilitatea de a face un schimb de opinii asupra problemelor și provocărilor politice actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a-și proteja în mod eficient frontierele externe și de a reduce migrația. Cer acest sprijin și de la Uniunea Europeană”, conform lui Karl Nehammer, citat de cotidianul vienez “Kurier”.

Interesant de observat este că președintele Radev a fost invitat de cancelarul Nehammer. Și nu de omologul său austriac, Alexander Van der Bellen.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img